Waarom kiezen voor invoice factoring?

ZZP

Toen ik voor de eerste keer van invoice factoring hoorde, dacht ik dat het weer zo’n uit Amerika overgewaaid iets was. Ontzettend veel geld betalen voor een vage dienst. Een kennis was er helemaal lyrisch over dus ik besloot me er in te gaan verdiepen. Ik was vooral op zoek naar feiten die mijn vooringenomen mening kunnen onderbouwen. Daar kwam ik even bedrogen uit. Hoe meer ik las, hoe enthousiaster ik werd. Het is echt een ideale dienst voor freelancers en kleinere bedrijven.

Invoice factoring

Invoice factoring: snel je geld zonder gedoe

Hoe vervelend is het om op je geld te moeten wachten terwijl je eigen rekeningen gewoon doorlopen? Moeten leuren om je eigen factuur betaald te krijgen, geld waar je recht op hebt want jij hebt immers al geleverd. Al dat nabellen en herinneringen sturen is niet alleen vervelend om te doen, het kost ook ontzettend veel tijd. Tijd die je ook aan nieuwe opdrachten kunt besteden waarvoor je betaald wordt. Tijd kost immers ook geld. Daarom is het fijn als zowel je factuur binnen 24 uur betaald wordt en je bovendien ook geen tijd kwijt bent met debiteurenbeheer. Bovendien loop je ook geen risico op wanbetaling of faillissement want als je kiest voor invoice factoring dan ben je daar ook meteen tegen verzekerd.

Online regelen

Geen debiteurenbeheer meer nodig

Kortom, ik ben groot fan geworden van deze manier van factoring. Ik heb het bovendien ook zelf uitgeprobeerd bij Finqle en dit bevalt zo goed dat ik in de toekomst al mijn facturen op deze manier ga versturen. Het kost me 4% per factuur maar dat geld verdien ik al terug doordat ik niet meer achter betalingen aan hoef te gaan. Wil je meer informatie? Bekijk dan de website van Finqle. Hier staat duidelijk uitgelegd hoe het precies werkt en wat de kosten zijn.