Bio medicijn, de groenlipmossel

Tijdens jouw bezoek in de apotheek of drogisterij zul je vele medicijnen tegenkomen die uit chemische of door de mens gecreëerde substanties bestaan. Echter zijn er ook genoeg medicijnen te vinden met een of meerdere uiterst natuurlijke substanties, waaronder de groenlipmossel. Dit is iets wat niet bij veel mensen in het woordenboek voorkomt, en het klinkt ook niet als muziek in de oren. Maar, deze mosselsoort barst van de positieve effecten die het heeft op het lichaam van de mens. Tijdens het lezen van dit artikel zult u de goede effecten en de werking ervan inzien, en in welke vormen deze mosselsoort wordt verwerkt waardoor jij kan genieten van medicijnen zonder chemische aard.

Details groenlipmossel

Hier gaan we verder over de groenlipmossel, ook wel in biologische term Perna Canaliculus genoemd staat bekend als een weekdier. Echter valt dit soort mosselen onder een andere categorie, namelijk de schelpdieren. Qua uiterlijk is het verschil tussen de gewone mossel zoals iedereen hem kent en de groenlipmossel niet heel erg duidelijk. Hetgene waar jij de mossels van kan onderscheiden is het kleine groene randje dat deze mossel heeft, deze bevindt zich bij de opening van de mossel. Dit is natuurlijk waardoor deze mossel genaamd is tot de groenlipmossel. Natuurlijk als een mossel een groen randje heeft is hij er makkelijk uit te pikken en zal hij goed opvallen in het water. De groenlipmossel heeft een belangrijke levens eis, het water waar hij in leeft moet schoon en zuiver zijn. Dit is waardoor de groenlipmossel dus vaak voor in Nieuw Zeeland, aan de rand van Marlborough Sounds.

Soorten van inname

De inname van de groenlipmossel kan erg verschillen, er zijn namelijk meerdere vormen en manieren hoe dit weekdiertje zijn positieve effecten kan uiten op jouw lichaam. Een van de mogelijkheden is dat er extract wordt gemaakt van de mosselen. Wat extract precies inhoudt is, Tijdens de productie wordt er een paar procent pure groenlipmossel gebruikt. Omdat er zich dus niet zo veel mossel bevindt het product betekent ook dat de werking ervan minder kan zijn. Groenlipmossel is ook te vinden in capsules, in deze capsules zit poeder verwerkt. Dit poeder kan gemaakt worden door de groenlipmossel te verhitten tot een bepaalde temperatuur. Echter heeft dit proces ook de nadelige effecten op de groenlipmossel, want tijdens dit proces loopt de temperatuur hoog op en hierdoor verliest het poeder een aantal belangrijke delen.