Paprikasoep maken: gebruik dit handige recept!

paprikasoep maken

Zelf je eigen soep maken behoort tot een van de geneugtes van het leven. Een van de heerlijkste soepvarianten om zelf te breiden, is paprikasoep. Houd je van een gezonde en overheerlijk soep, dan gaat onderstaand recept om paprikasoep maken je helemaal gelukkig maken! Ons recept is bedoeld voor vier personen.

paprikasoep maken

Welke ingrediënten heb je nodig om paprikasoep te maken?

Voor het maken van paprikasoep heb je natuurlijk paprika’s nodig. Zorg voor vier rode paprika’s en een ui. Verder heb je als ingrediënten voor paprikasoep het volgende nodig: een teentje knoflook, 2 el gesneden bieslook, 200 gram tomatenblokjes uit blik, 1 el tomatenpuree, 800 ml groentebouillon en 4 sneetjes stokbrood. Houd verder een flesje olijfolie en potjes peper en zout bij de hand.

Voorbereiding: de paprika’s, het ui en de knoflook klaarmaken

Snij de paprika in kleine stukjes, nadat je ze goed met water hebt schoongespoeld. Haal de schillen van de ui af en snipper deze af. Maak vervolgens de knoflook klaar door deze in stukjes te snijden.

De soep maken: de volgorde van bereiding

Doe wat olijfolie in een pannetjes en stoof de snippers knoflook en ui in de olie. Mix hier vervolgens de tomatenpuree doorheen. Vervolgens kun je de paprikablokjes toevoegen aan de mix en laat je deze zo’n 5 minuten meestoven. Daarna moeten de blokjes tomaat uit blik worden toegevoegd en de groentebouillon. Dit geheel breng je aan de kook. Dek de pan af met een deksel en laat de soep vervolgens 20 minuten zachtjes doorkoken. Sudderen is voldoende, als het geheel maar zachtjes kookt.

Een lekker stokboordje erbij…

De sneetjes stokbrood kun je intussen in blokjes snijden. Doe een behoorlijk laag olijfolie in een koekenpan en bak de stokbroodblokjes mooi goudbruin. Hoe bruin je de stokbroodjes wilt hebben, kun je naar eigen smaak bepalen. Het resultaat is een portie heerlijke broodcroutons.

De laatste stappen: de afwerking en bereiding

Roe de soep goed door en voeg wat peper en zout toe om de paprikasoep wat pittiger te maken. Je bent nu bijna klaar met paprikasoep maken. Verdeel de soep over de kommetjes of borden en voeg croutons toe en bieslook. Je bent nu klaar en kunt gaan genieten van het resultaat. Dat wordt smullen geblazen!