Is een zijden kussensloop een goede koop?

Als je beddengoed zoekt, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zijden kussensloop. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer stoffen die je zou kunnen kiezen, denk aan katoen of tencel. Maakt het nu iets uit wat je kiest? De meeste mensen zullen bij hun keus voor beddengoed vooral afgaan op wat ze mooi vinden. En dan kun je bij een zijden kussensloop uitkomen, maar ook bij een heel ander soort exemplaar. Maar het kan ook zijn dat jij wel eens iets hebt gelezen over de voordelen van zijde en dat je daarom juist bewust op zoek bent naar deze stof!

Voordelen zijden kussensloop

Wat zijn dan de voordelen waar je van zou profiteren als je kiest voor deze stof? Er worden verschillende voordelen van een zijden kussensloop genoemd. Zo zou het ervoor zorgen dat je haar minder snel in de knoop raakt tijdens het slapen. Dit heeft te maken met de structuur van de stof, doordat deze heel dicht is, kunnen je haren niet vast komen te zitten in de stof en daardoor blijft het uit de knoop. Dat betekent dat je ’s ochtends minder lang bezig bent met je haar borstelen en je zult ook minder last hebben van haarbreuk! Een zijden kussensloop zorgt er daarnaast voor dat je minder snel last hebt van vet haar en van een vette huid. Het is ideaal voor mensen die snel last hebben van puistjes en ook mensen die last hebben van acne behalen positieve resultaten door over te stappen op kussenslopen die van zijde gemaakt zijn. En dan is er nog een pluspunt dat genoemd moet worden, door de structuur van het materiaal krijg je geen last van vouwen in je gezicht, je zult dus nooit meer wakker worden met een rare lijnen in je gezicht! Bovendien worden rimpels zo ook tegengegaan. Met andere woorden, er zitten dus veel voordelen aan het gebruik van een zijden kussensloop!

Kies voor satijn

Toch zouden we jou niet aan willen raden om nu meteen een zijden kussensloop te gaan kopen, er zitten namelijk ook verschillende nadelen aan. Zo kun je deze bijvoorbeeld niet zo warm wassen en ook zijn ze niet bepaald diervriendelijk. Zijde wordt immers gemaakt door rupsen en deze worden vaak levend gekookt om het materiaal te verkrijgen. Wat moet je dan wel kiezen? Wij raden je aan om te kiezen voor een satijnen sloop van Satin Sleepers! Je profiteert dan van alle voordelen van een zijden kussensloop, zonder de nadelen. De slopen van Satin Sleepers:

  • kun je wassen op 40 graden
  • zijn hypoallergeen
  • zijn volkomen diervriendelijk en vegan

De kussenslopen van dit merk zijn dus echt een aanwinst! Je huid en je haar blijven er mooi en gezond door. Daarnaast zien de slopen er ook gewoon mooi uit. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren, waardoor er ook zeker een kleur te vinden is die perfect bij jouw slaapkamer en jouw andere beddengoed past. Wil jij profiteren van alle voordelen die een zijden kussensloop jou kan bieden, maar dan op een diervriendelijke manier? Kies dan voor de kussenslopen van Satin Sleepers!