Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een e-sigaret

Een e-sigaret is een elektronische sigaret die geen gebruik maakt van tabak. In plaats daarvan maakt een e-sigaret (ook wel vape genoemd) gebruik van zogeheten e-liquids. De vape verhit deze e-liquids, waardoor er damp ontstaat. De gebruiker kan deze damp vervolgens inhaleren. Steeds meer mensen kiezen voor de vape boven normale sigaretten. Vapen heeft ook veel voordelen ten opzichte van normaal roken. In dit artikel meer over het vapen en waar je op moet letten bij een e-sigaret kopen en een e-liquid kopen.

Voordelen van de e-sigaret

Ten opzichte van een normale sigaret heeft de e-sigaret veel voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat een e-sigaret een stuk gezonder is dan een normale sigaret. Dit komt, omdat je bij een normale sigaret tabak verbrand. De rook die hierbij vrijkomt wordt vervolgens geïnhaleerd. In deze rook zitten veel schadelijke verbrandingsstoffen, zoals teer en koolmonoxide. Deze giftige stoffen komen niet vrij bij een e-sigaret. Een e-sigaret maakt namelijk gebruik van zogeheten e-liquids. Deze vloeistoffen worden door de e-sigaret verhit, waardoor er damp vrijkomt. De gebruiker kan deze damp vervolgens inhaleren. Een ander belangrijk voordeel van een e-sigaret is dat het veel goedkoper is dan roken. Je koopt 1 keer een e-sigaret en hoeft vervolgens alleen nog e-liquids te kopen. Je kunt tot wel 3 weken met deze liquids doen. De e-liquids zijn vaak nog goedkoper dan 1 pakje sigaretten. Verder kun je de e-liquids krijgen met en zonder nicotine. De nicotinesterktes kunnen daarbij verschillen. Dit maakt e-sigaretten enorm geschikt om roken en daarmee nicotine inname langzaam af te bouwen.

Waar moet je op letten bij een e-sigaret kopen?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij een e-sigaret kopen. Zo zijn er verschillende generaties e-sigaretten. De eerste generatie e-sigaretten leek in de werking erg op een normale sigaret. Ook qua design leken de eerste generatie e-sigaretten op normale sigaretten. Je kon aan het uiteinde van de e-sigaret een trekje nemen. Vervolgens begon aan de voorkant een rood lampje te branden. Net als wanneer een normale sigaret oplicht wanneer men een trekje neemt. Tegenwoordig zitten we al bij de vierde generatie e-sigaretten. Deze generatie beschikt over erg veel technische mogelijkheden. Zo kun je dingen aanpassen als de sterkte en de luchttoevoer. Verder beschikken e-sigaretten uit deze generatie over een goede batterij die lang meegaat.

Waar moet je op letten bij een e-liquid kopen?

Bij een e-liquid kopen moet je ook op een aantal dingen letten. Zo zijn er enorm veel e-liquids te verkrijgen. Hierdoor kan het lastig zijn de juiste e-liquid te kopen. Dit is echter een kwestie van uitproberen. Ook zijn de e-liquids verkrijgbaar in verschillende soorten sterktes qua nicotine. Ook hierbij is het een kwestie van uitproberen welke voor jou het beste aansluit bij je behoeften. Ook zijn er liquids verkrijgbaar waar helemaal geen nicotine in zit.